Racestandard

PEKINGESER (PEKINGESE)

Oprindelsesland: Kina

Anvendelse: Selskabshund

Klassifikation: FCI Gruppe 9 (Selskabshunde og dværghunde), Sektion 8 (Japansk Chin og Pekingeser) Uden brugsprøve

Helhedsindtryk: Løveagtig i udseende med et opmærksomt og intelligent udtryk. Lille og velbalanceret med et moderat firskårent udseende. Har stor værdighed og kvalitet. Ethvert tegn på åndedrætsbesvær – uanset grunden – eller ikke i stand til at bevæge sig sundt – er uacceptabel og skal bedømmes meget strengt. Ikke for overdreven pelsmængde.

Temperament: Frygtløs, loyal og reserveret. Ikke forskræmt eller aggressiv

Hoved: Temmelig stort. I sine proportioner mere bredt end dybt

Skalle: Moderat bred. Flad og bred mellem ørerne. Ikke kuplet. God afstand mellem øjnene

Stop: Udtalt Ansigtsparti: Sort pigment er væsentligt på næse, læber og øjenrande.

Næse: Ikke for kort. Bred med store og åbne næsebor. En let rynke - foretrækkes brudt – kan strække sig fra kinderne til næseryggen og danner et bredt omvendt V. Denne rynke må aldrig genere eller dække for øjne eller næse. Sammenknebne næsebor og svære folder over næsen er uacceptable og skal bedømmes meget strengt.

Næseparti: Skal være bemærkelsesværdigt og må være temmelig kort og bredt. Fast underkæbe Læber: Læberne er lige. Tænder og tunge må ikke kunne ses eller genere en godt markeret hage.

Øjne: Klare, runde, mørke og glansfulde. Ikke for store. Uden åbenlyse øjenproblemer

Ører: Hjerteformede, ansat i højde med skallen og båret tæt ind til hovedet, med lange og rigelige faner. Selve ørelappen må ikke nå neden for næsepartiets underlinie.

Hals: Temmelig kort og svær

Krop: Temmelig kort med tydelig talje

Overlinie: Vandret

Bryst: Bredt med godt hvælvet ribbensparti, der går ned mellem forbenene.

Hale: Højt ansat, båret stramt tilliggende ind over ryggen i en let bue til en af siderne. Den er beklædt med lange faner.

Lemmer:

Forpart: Temmelig kort og kraftig med kraftige benstammer. Skal stå godt op på poterne og ikke have en blød mellemhånd. Fuldstændig sundhed er vigtig.

Skuldre: Godt tilbagelagte og glider blødt over i kroppen Albuer: Ligger tæt til kroppen

Overarm: Forbenenes knogler kan være let buede mellem håndrod og albue – for at gøre plads til ribbensbuen.

Mellemhånd: Let skråtstillet, stærk og ikke for tætstillet Forpoter: Store og flade – ikke runde. Kan være let udaddrejede. Overdrevent udaddrejede poter skal bedømmes strengt.

Bagpart: Bagbenene er stærke og godt muskuløse men moderat spinklere end forparten. Overdreven smal bagpart skal bedømmes strengt. Moderat vinkling. Fuldstændig sundhed er vigtig.

Knæ: Velvinklet

Haseled: Fast, lavt ansat Mellemfod: Stærk og parallel set bagfra

Bagpoter: Store og flade – ikke runde. De peger lige fremad.

Bevægelse: Typisk langsom, værdig og rullende bevægelse fortil. Denne typiske bevægelse må ikke forveksles med en rullen, der skyldes løse skuldre eller andre tegn på manglende sundhed. Enhver løshed i skuldre og albuer og ethvert tegn på usundhed i poter og mellenfod skal bedømmes strengt. Bevægelsen må ikke hindres af overdreven pelsmængde.

Pels:

Hårlag: Moderat langt. Lige med en pelsmanke, der ikke når ud over skuldrene og danner en krave rundt om halsen. Yderpelsen er grov med en tyk og mere blød underuld. Faner på ørerne, på bagsiden af benene, på hale og tæer. Pelsens længde og fylde må hverken påvirke hundens aktivitetsniveau eller skjule kroppens linier. Overdreven pelsmængde skal bedømmes strengt.

Farve: Alle farver og aftegninger er tilladte og ligeværdige, undtagen albino eller leverfarve. Flerfarvede hunde skal have aftegningerne jævnt fordelt.

Størrelse: Idealvægt ikke over 5 kg for hanner og 5,4 kg for tæver. Hundene skal se små ud, men virker forbavsende tunge, når de løftes op. Kraftig knoglebygning og en solid, velbygget krop er vigtigt for racen.

Fejl: Enhver afvigelse fra de foregående punkter betragtes som en fejl, hvis betydning for bedømmelsen skal stå i nøje forhold til afvigelsens omfang og dens indflydelse på hundens sundhed og velbefindende. Diskvalificerende fejl: • Aggressive eller for sky hunde • Enhver hund, der tydeligt viser psykiske eller fysiske abnormiteter, skal diskvalificeres.

Bemærk: • Hanhunde skal have to normalt udviklede testikler i pungen. • Kun funktionsdygtige og klinisk sunde hunde med racetypisk bygning bør anvendes i avlen.

Seneste kommentarer

19.06 | 06:56

Super skønt billede af en lækker fyr❤️

11.02 | 21:40

Skøn lille fyr🥰🥰

11.02 | 21:37

Hvor er han bare lækker🥰 Stort tillykke

Del siden